Virusii de pe messenger

Virusii de pe messenger, Cum sa ne ferim de virusii de pe messenger

Nu dati click pe orice link primit pe messenger pana ce nu confirmati mai intai ca persoana respectiva chiar a dorit sa va trimita acel link. Aici sunt incluse si link-urile primite in mesajele offline sau „away” – aceste mesaje „away” reprezinta deseori tinta virusurilor de pe messenger.

Mentineti numarul de tipuri folosite de messenger cat mai mic. Virusii de messenger sunt meniti pentru anumiti clienti, desi pot fi si virusi pentru toate tipurile de messenger. De exemplu, virusul de messenger FloodNet din 2002 isi trimitea mesajul sau virusat atat utilizatorilor de messenger AIM, cat si MSN. Astfel, cu cat folositi mai multe feluri de messenger, cu atat creste probabilitatea de a da peste un virus.

Nu deschideti atasamentele primite neanuntat – verificati ca persoana respectiva chiar a dorit sa va trimita acel atasament. Inainte de a deschide orice atasament, verificati-l cu un antivirus mai intai.

Virusii de pe messenger devin din ce in ce mai sofisticati si mai raspanditi. Pentru a evita infectarea, tratati messengerul cu aceeasi grija cu care va tratati e-mail-ul.

Daca totusi messenger-ul va este virusat, aduceti-va aminte ca acum toate contactele din lista sunt vulnerabile. Pentru a evita trimiterea virusului si altor persoane, deconectati-va de la Internet pana ce reusiti sa devirusati programul. Daca aveti nevoie de acces la Internet pentru a obtine un antivirus sau update-uri, rugati un prieten sa isi foloseasca computerul sau si sa scrie fisierele pe un CD. Daca nu se poate, dezinstalati messengerul pana ce reusiti sa devirusati calculatorul. Desigur, daca va updatati zilnic antivirusul, scad sansele de a fi virusat.

Pentru siguranta utilizatorilor de YM, acestia ar trebui sa fie foarte atenti cu linkurile pe care le deschid, in mod special daca acompaniaza mesaje in engleza, dar sender-ul e roman. Mai mult, o solutie de securitate poate bloca descarcarea inainte ca sistemul sa fie afectat. Nu in ultimul rand, uneori e utila practica adaugarii propriului username in lista : daca bot-ul trimite mesaje tuturor, exista sanse sa trimita si propriului username, iar atunci, victima va fi alertata ca i se foloseste contul in mod neautorizat, ceea ce micsoreaza intervalul in care prietenii acestuia vor fi expusi ,  afirma specialistul de la Bitdefender.

 

 

Author: roz

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *