Tu ce comportament ai când eşti îndrăgostită?

Tu ce comportament ai când eşti îndrăgostită, indragostita, iubire, dragoste, socializare, relatii, intalniri online, chat online, singuratatea,

Tu ce comportament ai când eşti îndrăgostită?

Cunoastem starea aceea. Unii o descriu drept fluturi in stomac, vise romantice, bucuria si caldura unei imbratisari. As adauga si noptile nedormite, starea obsesiva si nervii ca nu te mai poti gandi la altceva, eventual durerea aia ciudata din piept si senzatia de sufocare.

Tu ce comportament ai când eşti îndrăgostită, indragostita, iubire, dragoste, socializare, relatii, intalniri online, chat online, singuratatea,

Chiar daca iubirea este unul dintre cele mai importante concepte din viata, aceasta nu este foarte bine inteleasa.

Daca ne prefacem ca avem sentimente romantice legate de o persoana, avem toate sansele de a ne indragosti realmente, spun oamenii de stiinta.

Când un om este îndrăgostit, până şi ochii iradiază de o lumină bizară, de nedescris în cuvinte. Se spune că sentimentul de dragoste vine şi se localizează în inimă şi în acelaşi timă fluturasii din stomac. Pe lână faptul că fluturaşii din stomac provoacă o stare de plutire, în comportamentul omului se mai observă o serie de schimbări ciudate.

Dragostea calmează. Dacă înainte reacţionai la orice situaţie enervantă, acum eşti mult mai tolerantă, asta pentru că hormonul „dragostei” te îndeamnă să fii mai cumpătată şi mai prietenoasă.

Fiind îndrăgostită te simţi mai sigură pe tine, aşa că nu mai întâlneşti vreo barieră în comunicare cu cei din jur, mai ales cu persoana iubită. Creierul uman decide în 20 de minute dacă o persoană este de încredere sau nu. De aceea, povestirea unor evenimente intime este un semn că îti doreşti o relaţie de durată cu respectiva persoană.

Fiorii sunt o reacţie a organismului la atingerile pasionale sau chiar şi de la cuvintele frumoase pe care le pronunţă la ureche. Acelaşi lucru se întâmplă când asculţi o melodie emoţionantă sau când vezi o scenă frumoasă dintr-un film.

În momentul în care trăieşti o poveste de dragoste  componentele de „extaz” care îţi inunda creierul – oxitocina, dopamina, adrenalina şi vasopresina – sunt similare cu cele care se eliberează când se consumă heroina.

 

 

Author: roz

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *