Tipuri de relatii de cuplu

cuplu

Tipuri de relatii de cuplu

Partenerul ideal poate fi cineva care se zbate in aceleasi probleme de viata ca si noi dar si-a dezvoltat un alt mod de a se descurca. Se pare ca jumatatea noastra este adesea cea mai buna sansa a noastra de a deveni un intreg.
Cu toate acestea, nu exista doua relatii la fel.

Soarecele si pisica
Aparent, acest cuplu arata de parca nici nu ar fi trebuit sa se intalneasca vreodata. Acestia se cearta incontinuu, fara motiv, din orice. Ambii evita intimitatea traind intr-o adevarata „zona de razboi”.

Stapan si sclav
Acest tip de cuplu are probleme cu autoritatea si controlul. Unul dintre parteneri se poate simti foarte nesigur daca este mereu subordonat. Partenerul caruia ii este teama de responsabilitati trage constiincios linia in timp ce privesc nepasatori mania de a controla tot a partenerului.

Potrivire involuntara
Fiecare dintre noi purtam inauntru amprente psihologice pastrand detalii ale experientelor avute in viata si urmele pe care le-au lasat. Acestea contin informatii despre temerile si nelinistile noastre pe care, deseori, nu le putem admite.
Fiecare dintre noi are capacitatea de a observa aura unei alte persoane. Persoanele de care suntem cel mai atrasi sunt acelea a caror aura completeaza aura noastra. Cautam experiente asemanatoare dar, mai degraba, cautam si diferente.

Parinte si copil
Acestia se lovesc adesea de probleme de dependenta si incredere. Unul dintre parteneri face fata problemelor de comportament infantil. In gandurile lor ascunse, acestia cred ca daca raman nesiguri, dependenti si nevoiasi, partenerul lor va avea mereu grija de ei. Astfel, partenerul ajunge sa isi ia in serios rolul de parinte si astfel ajunge sa isi nege propriile nevoi de dragul celuilalt.

Distantul si urmaritorul
Ambilor parteneri le este teama de intimitate dar si-au gasit perechea perfecta. Intelegerea non-verbala este ca unul dintre ei va continua sa il urmareasca si sa il cicaleasca pe celalalt dorind mai multa intimitate.

Opusurile se atrag
Scopul potrivirilor inconstiente este acela de a gasi pe cineva care sa ne completeze. Poate fi cineva asemanator noua dar, mai ales, fiecare dintre noi cauta pe cineva de la care poate invata.

Author: roz

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *