Statul si mediul rural

Intalneste fete din Calarasi, chat fete din Calarasi, fete din Calarasi, chat romanesc cu fete din Calarasi, fete frumoase din Calarasi, chat fete Calarasi,

 

Statul si mediul rural

Laur ne propune articolul lui saptamanal cu tema: Statul ar trebui sa depuna mai mult eforturi pentru conservarea mediului rural.

Conform studiului THR (cea mai recenta companie angajata de Ministerul Turismului pentru a concepe brandul de tara) referitor la ceea ce apreciaza turistii straini in Romania, 49,5% dintre ei au declarat ca principala atractie a Romaniei este data de peisajele rurale, natura neatinsa si autenticitatea traditiilor care inca persista. Dat fiind faptul ca tarile occidentale au avut de suferit din acest punct de vedere de pe urma industrializarii mai timpurii fata de statul nostru, conservarea mediului rural poate fi transformat intr-un atu in competitia pentru atragerea vizitatorilor straini. Atentia acordata mentinerii mediului rural nu presupune doar efortul de a interzice construirea unor imobile, demolarea caselor vechi si apropierea de imaginea urbana, cat si conservarea traditiilor.

Este nevoie deci de interventii strategice prin prisma unor politici sociale, pentru a se asigura astfel pastrarea traditiilor, amenintate de fenomenul globalizarii. Problema ar putea fi abordata prin instituirea unor ateliere de transmitere a obiceiurilor, dupa cum s-a realizat in proiectul Asociatiei Maria, din judetul Iasi predandu-se arta fierului. Viata nealterata de la sat trebuie incurajata pentru ca nu este caracterizata de acelasi grad de poluare ca zonele urbane. Cadrul natural alaturi de pozitia geografica izolata de centrele urbane suprapopulate si aglomerate cu masini pe marile artere rutiere intretin aerul proaspat si fac mult mai rara poluarea de toate formele din orase. Zona salbatica si curata reprezinta de altfel motivul pentru care multi turisti pornesc in expeditii pentru a le vizita. Este necesara deci adoptarea unei strategii de ingrijire a mediului rural, fiind delimitate ariile unde exista posibilitatea interventiei prin construirea de diferite imobile sau finisarea infrastructurii.

Conservarea ar presupune deci existena unei politici care sa implice restaurarea caselor vechi si reconditionarea drumurilor fara a se crea un cerc vicios, afectand natura din jur. In caz contrar se ajunge la situatia deforestarilor intamplatoare care au o serie de alte efecte.

Author: admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *