Rasul invinge durerea

ras, Rasul invinge durerea, intalniri pe chat, webchat live, chat live online, chat online live, chat web live, web chat live, chat live web, chat cu femei

Rasul invinge durerea

Nu exista om care sa nu fi ras macar odata in viata lui.De ce nu doar zambim pur si simplu si spunem: “E amuzant!

Rasul este un fenomen atat de interesant! Gandeste-te! De ce radem?

ras, Rasul invinge durerea, intalniri pe chat, webchat live, chat live online, chat online live, chat web live, web chat live, chat live web, chat cu femei

„Râsul este un lucru ciudat, până la urmă. De aceea ne interesează să-l studiem”, a spus cercetătorul din Marea Britanie. Căutările lui au dat verdictul: râsul contribuie la lipirea de un grup şi evoluţia oamenilor până la o socializare puternică.

Aşa că râsul este cel care ne dă o parte din extaz, ne face să uităm de probleme măcar câteva minute, ne păstrează legăturile cu ceilalţi, pentru că ne face să ne simţim bine.

Este cunoscut. Râsul este sursă de sănătate şi trăit bine. Astfel, omul de ştiinţă britanic spune că, pentru fericire, nu este responsabilă plăcerea intelectuală creată de umorul inteligent, ci tocmai actul fizic de a râde.

Muşchii feţei, puşi în mişcare, produc endorfină. Aceasta este o substanţă a unor celule din sistemul nervos central cu efect benefic: râzi până la lacrimi.

Râsul reduce nivelul de hormoni ai stresului, printre care cortizonul. În timpul râsului, creşte şi nivelul de dopamină, neurotransmiţător care ajută la relaxare, la înlăturarea oboselii şi a stărilor depresive.

Persoanele care râd frecvent au mai puţine riscuri de a răci, pentru că au o imunitate mai bună.

Un sfert de oră de râs pe zi poate face minuni pentru sănătatea inimii atâta vreme cât se menţine un stil de viaţă sănătos, din care nu lipsesc exereciţiile fizice practicate zilnic şi alimentaţia echilibrată. Râsul reglează tensiunea arterială şi îndepărtează stresul, factori implicaţi în apariţia bolilor de inimă. De asemenea, râsul produce dilatarea arterelor, ceea ce asigură o mai bună oxigenare a sângelui.

În timpul râsului, sunt stimulate ambele emisfere cerebrale (cea dreaptă şi cea stângă), crescând capacitatea de memorare. Pentru că se află „în alertă”, creierul poate reţine mai multă informaţie. De asemenea, persoanele care obişnuiesc să râdă pot avea un mai mare randament profesional, menţinându-şi sănătatea mintală.

 

Author: roz

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *