Limbajul picioarelor iti spune ce simte un om

Limbajul picioarelor iti spune ce simte un om

Vrei sa stii un secret despre cineva? Iata ca Limbajul picioarelor iti spune ce simte un om

Pozitia picioarelor unui om, modul in care isi misca picioarele iti poate spune ce gandeste acel om, sau ce emotie simte in acel moment.

Picioarele sunt mai “sincere” decat orice parte a corpului. Asta pentru ca de milioane de ani, picioarele au fost primele care au trebuit sa reactioneze la pericole. Daca un animal de prada ne urmarea, picioarele au trebuit sa reactioneze instinctiv, uneori dincolo de controlul vointei. Daca nisipul pe care mergeai era prea incins picioarele te-au facut sa sari si sa fugi instantaneu.

E ca si cand picioarele tale sunt mai instinctuale decat restul corpului tau. Asa ca ele comunica mai corect ceea ce se petrece in interiorul mintii si emotiilor tale din acel moment.

Ceea ce gandeste un om nu e asa de important cat e de important ce simte.

Daca un om gandeste ca vrea sa iti dea o palma, dar nu simte emotia necesara de ura, suparare atunci gestul de a iti da palma nu o sa fie facut.

Emotiile sunt mult mai importante decat gandurile unui om, pentru ca emotiile sunt cele care indeamna la actiune. Gandurile fara emotie, sunt ca masinile fara benzina. Pot sa fie interesante, dar inutile.

Asa ca prefer oricand sa imi dau seama ce simte un om si nu ce gandeste el.

Deci ca prim element de retinut in limbajul non-verbal este sa iti dai seama ca prin non-verbal, interpretam emotii si nu ganduri.

Dar sa revin la miscarile picioarelor.

Picioarele sunt o completare a informatiilor pe care le ai atunci cand “citesti” expresiile de pe fata unui om. Nici o parte a corpului nu iti poate spune exact ce simte cineva, daca nu iei in calcul minim 2 asemenea elemente, minim doua parti ale corpului.  Daca pe fata vezi zambet, dar restul corpului ramane rigid, fix, imobil, atunci zambetul e fals si ai fost pacalit.

E tot timpul nevoie de evaluarea facuta pe minim 2 zone ale corpului pentru a putea fii sigur ca ai “citit” corect limbajul non-verbal.

Legat de interpretarea non-verbala a miscarilor picioarelor, primul lucru pe care l-am invatat a fost sa “citesc” mersul oamenilor.

Stiai ca exista cel putin 40 de feluri de mers? Fiecare dintre aceste moduri de a merge iti dezvaluie starea de spirit a cuiva, emotiile pe care le simte, siguranta pe care o are, etc.

Atunci cand incepi sa studiezi limbajul non-verbal, invata sa privesti cel mai bine mersul oamenilor.  Tot timpul cand treci prin oras pe strada, priveste oamenii cum merg diferit. Apoi priveste-le fata si observa corelatia dintre modul in care merg ei si ce citesti pe chipul lor.

O sa vezi ca oamenii veseli merg intr-un fel, oamenii tristi altfel, oamenii autoritari au un mers tintit, dominant, oamenii timizi merg parca pe sticla, etc.

In general oamenii au in minte o tinta spre care se indreapta. Ce este mersul daca nu un mijloc de a ne ajuta sa atingem aceea tinta? Mersul unui om arata deobicei ce emotie simte atunci cand se indreapta spre aceea tinta, spre destinatia sa.

Un om care merge la plimbare, fara o tinta precisa, o sa aiba un mers diferit de cineva care merge la o intalnire, sau la servici.

 

 

Author: roz

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *