Google va lansa YouTube Romania

Google va lansa YouTube Romania

Google va lansa YouTube Romania, Youtube Romania

Compania Google pregătește lansarea YouTube România, așteptată cu mare interes de compozitorii români, care urmează să primească bani pentru videoclipurile încărcate pe acest site.

 

Salt la: Navigare, căutare

YouTube

Logo YouTube.svg

Tip
Subdiviziune Google, S.r.l.

Fondată
14 februarie, 2005

Sediu
901 Cherry Avenue, San Bruno,
California, SUA

Zona de operare
În toată lumea

Directori executivi
Salar Kamangar (CEO)

Chad Hurley (Adjunct)

Activitate
Internet

Slogan
Broadcast Yourself

Pagină de internet
YouTube

Suport IPv6
Da

Rang Alexa
3

Tipe site
Găzduire video

Publicitate
Da, prin Google AdSense

YouTube (cuvânt englezesc artificial este un Site Web unde utilizatorii pot încărca și vizualiza videoclipuri. YouTube a fost creat în februarie 2005 de trei foști angajați ai companiei PayPal. Serviciul cu sediul în San Bruno, California, folosește tehnologia Adobe Flash Video pentru a expune o gamă largă de clipuri video create chiar de utilizatori, incluzând și fragmente din programe de televiziune sau din filme. YouTube face parte din fenomenul recent numit Web 2.0.

Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România – Asociația pentru Drepturile de Autor (UCMR-ADA), care reprezintă pe teritoriul României 7.800-7.900 de compozitori și textieri de muzică, și-a informat membrii că, pe 6 martie, a semnat cu Google Ireland Limited o „Autorizație licență neexclusivă de utilizare a operelor muzicale prin streaming oneros” pentru site-ul YouTube, informează Meidafax.

”Prin intermediul acestui contract, UCMR-ADA a obținut pentru membrii săi dreptul de a colecta remunerații, pentru utilizările operelor muzicale pe internet, pe site-ul YouTube, prin streaming”, a anunțat UCMR-ADA.

YouTube a devenit una dintre cele mai populare platforme de divertisment prin care oamenii pot interacționa, viziona și încărca conținut video, inclusiv în România. Ne bucurăm să aducem noi servicii pentru utilizatorii și companiile din țara noastră, pentru a înlesni accesul la cât mai mult conținut local, dar momentan nu avem mai multe detalii să oferim”, au declarat reprezentanții Google România.

Este de așteptat ca prin lansarea YouTube România publicul să aibă acces mai ușor la un conținut localizat, însă cei interesați vor putea accesa în continuare varianta internațională a YouTube.

Articol preluat de pe Libertatea.ro

Google se pregătește să lanseze versiunea românească a «YouTube»

Author: admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *