Difera modul de a socializa in mediul online? El vs Ea

Difera modul de a socializa in mediul online? El vs Ea

Socializare online e un termen care sună probabil foarte pretențios și rupt de realitate la prima lectură. Cu toate astea, socializarea online ne ocupă multora cea mai mare parte a timpului, asta ca să nu mai amintesc de faptul că uneori joacă un rol mai important decât socializarea clasică la o cafea, la un suc, bere, film sau ce se mai arată.

 

Modul în care comunicăm și implicit socializăm online a evoluat, cel puțin formal, destul de spectaculos, în ultimii 5-10-15 ani plecând de la simplele rețele de mailuri, la mIRC, chat-rooms până la elaboratele forumuri sau la rețelele sociale de astăzi care au devenit o modă pentru unii și mai ales un mediu de afaceri pentru alții.

In urma unui studiu realizat pe indivizi care petrec mult timp online, mai ales jucandu-se, s-a concluzionat ca modul in care isi organizeaza barbatii contactele online difera foarte mult de modul in care femeile fac acest lucru. De fapt se vad milioane de ani de evolutie sociala manifestate intr-un joc online.

Femeile: au mai multi parteneri de comunicare, se implica in mai multe activitati economice, atrag comportamente pozitive, se organizeaza in grupuri, raspund cu reciprocitate ofertelor de prietenie, isi asuma mai putine riscuri decat barbatii si prefera stabilitate in grupurile locale.

Barbatii: incearca sa discute mai ales cu cei pe care ii vad ca au multe contacte si discuta mult, raspund mai putin la interactiunile cu alti barbati, insa raspund foarte repede la prieteniile initiate de femei.

Acest gen de informatii nu se poate obtine atat de usor inafara mediului online, pentru ca aici  toate sunt la dispozitia noastra printr-un simplu click. Cercetatorul sustine ca aceste rezultate au utilitate mai ales pentru lumea marketingului si a afacerilor, mai ales ca rezultatele ne ajuta sa stim ce anume isi doresc ambele sexe iar comportamentul lor devine previzibil, deci si felul in care ar prefera anumite produse si ar cumpara devine previzibil.

 

 

Author: roz

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *