Cum setez un topic la canalul meu de chat romanesc?

Comenzi ChanServ, ChanServ Commands, ChanServ, Comenzi Chat

Cum setez un topic la canalul meu de chat romanesc?

In acest articol iti propun un tutorial despre Cum setez un topic la canalul meu de chat romanesc? Cum se seteaza topic la canal?

In primul rand vreau sa va explic ce este un topic, cum il putem seta si cine il poate seta.

Ce este un topic? Un topic este acel mesaj pe care-l putem seta ca sa-l vada cei care intra pe canalul nostru si care il putem personaliza dupa propriul plac.

Cine poate seta un topic? Pe serverul nostru RomaniaChat in momentul cand intri pe un canal neinregistrat se va seta automat +ntTGf  pentru anumite protectii ale canalului, dar ceea ce ne intereseaza pe noi, in privita topicului, este setarea +t. Adica doar operatorii acelui canal (cei cu % sau @) vor putea seta mesajul de topic.

Cum se seteaza topic la canal?

Comanda pentru a seta un TOPIC este:
Sintaxa: /msg chanserv SET #canal TOPIC text
Aceasta comanda ii indica ChanServ-ului sa seteze topicul unui canal. Totodata, aceasta comanda este extrem de folositoare in asociere cu comanda SET TOPICLOCK.

Ca sa facem un exemplu mai clar, daca numele canalului nostru este #Bucuresti vom scrie comanda : /msg chanserv SET #Bucuresti topic Bine ai venit in Bucuresti, aici ai parte de intalniri online cu fete si baieti din Bucuresti.

In continuare vreau sa va mai explic vreo doua comenzi legate de topic.

Comanda KEEPTOPIC:

Aceasta comanda seteaza modul „lock” sau „unlock” pentru un topic, pe un canal specificat. Daca este setata optiunea pentru retinerea topicului, acesta va fi retinut de ChanServ de fiecare data cand ultimul user paraseste canalul, si va fi retinuta pentru urmatoarea data cand se creeaza un canal cu acelasi nume.

Vom tasta pe canal comanda: /msg chanserv SET #canal KEEPTOPIC {ON | OFF}

Ca sa facem un exemplu mai clar, daca numele canalului nostru este #Bucuresti vom scrie comanda : /msg chanserv SET #Bucuresti keeptopic on sau off

 

Comanda TOPICLOCK: 

Seteaza optiunea „lock” sau „unlock” pentru un topic, pe un canal. Atunci cind topicul este setat „locked”, ChanServ-ul nu va permite ca topicul sa fie schimbat, exceptind cazul cand se foloseste comanda SET TOPIC.

Vom tasta pe canal comanda: /msg chanserv SET #canal TOPICLOCK {ON | OFF}

Ca sa facem un exemplu mai clar, daca numele canalului nostru este #Bucuresti vom scrie comanda : /msg chanserv SET #Bucuresti topiclock on sau off in functie de ceea ce dorim.

Daca folositi serverul nostru de chat s aveti nelamuriri sau neclaritati este de ajuns sa intrati pe canalul #Ajutor si unul dintre operatorii nostri va vor ajuta cu drag.

 

Author: admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *