Commands NickServ

cum inregistrez nickname, cum inregistrez porecla

Commands NickServ, Comenzi Chat, NickServ

Commands NickServ, Comenzi Chat, NickServ – Comenzi de chat pentru nick, Comenzi NickServ pentru toti utilizatorii de Chat Online Romanesc.

NickServ-ul va permite sa inregistrati un nick, prevenind, in acest fel, folosirea acelui nick de catre alte persoane. Daca nickul respectiv nu este folosit timp de 14 zile, el va expira.Urmatoarele comenzi va vor arata cum sa inregistrati un nick si ce puteti face in momentul in care ati inregistrat un nick, /msg NickServ comanda. Pentru mai multe informatii despre o comanda anume, folositi /msg NickServ HELP comanda.

<strong>Comenzi NickServ:</strong>
REGISTER Inregistreaza un nick.
IDENTIFY Va identifica, folosind parola aleasa de dvs.
ACCESS Modifica lista acceselor autorizate.
LINK Va linkeaza un nick la un altul, deja inregistrat (foloitoare in cazul in care aveti un anume acces pe un nick, si doriti sa aveti acelasi acces si pe alte nickuri)
SET Seteaza diverse optiuni, inclusiv protectia la kill (ATENTIE, nu va protejeaza la comanda /kill ce poate fi folosita de un ircop)
DROP Renunta la un nick deja inregistrat.
RECOVER Un user care v-a luat nickul este scos de pe iRC (comanda folositoare in cazul in care v-a aflat cineva parola)
RELEASE va recuperati nickul dupa folosirea comenzii RECOVER
* Alte comenzi: UNLINK, GHOST, INFO, LIST, STATUS. IMPORTANT: Acest serviciu este oferit pentru ca userii de pe IRC sa isi poate pastra nickul dupa ce se deconecteaza, in acest fel nici un alt user nu va putea sa foloseasca un nick deja inregistrat de catre un alt user. Totodata, sinteti protejati impotriva „furarii” de nickuri sau a altor actiuni. Folosind NickServ-ul veti reduce la minim pierderea sau „furarea” de nickuri.

Comanda REGISTER:
Sintaxa: /msg nickserv REGISTER parola adresa@e-mail
Va inregistrati nickul in baza de date a NickServ-ului. O data ce nickul va este inregistrat, puteti folosi comenzile SET and ACCESS pentru a va configura setarile pentru nickul dvs., dupa cum doriti.Asigurati-va ca retineti parola pe care o folositi la inregistrare – veti avea nevoie de ea mai tirziu, atunci cind veti dori sa efectuati schimbari la nickul dvs.IMPORTANT! „FIDO”, „Fido”, si „fido” sint parole diferite (sau, altfel spus, parola pe care o setati este „case sensitive”).

Comanda IDENTIFY:
Sintaxa: /msg nickserv IDENTIFY parola
Ii indicati NickServ-ului ca nickul pentru care folositi parola respectiva (in cazul in care este corecta) este al dvs. Multe comenzi cer identificarea personala (folosirea comenzii /msg NickServ identify parola) inainte de utilizarea lor. Parola trebuie sa fie acceasi cu cea pe care ati introdus-o in momentul in care ati inregistrat nickul.

Comanda ACCESS:
Sintaxa: /msg nickserv ACCESS ADD mask, ACCESS DEL mask, ACCESS LIST Modifica sau arata lista de accese pentru nickul dvs. Aceasta este o lista cu adrese care vor fi recunoscute automat de NickServ drept avind acces la nickul dvs. Daca vreti sa folositi nickul de la o adresa diferita, va trebui sa folositi comanda IDENTIFY pentru determina NickServ-ul sa va recunoasca.

Comanda LINK:
Sintaxa: LINK nick parola
Va linkeaza nickul cu un altul (in acest fel, nickul dvs devenind un alias al nickului respectiv). Cind executati aceasta comanda, lista de accese pentru nickul pe care il folositi este stearsa si inclocuita cu cea a nickului cu care ati fost linkat; toate mesajele nickului precedent (la care linkati noul nick) se muta automat in lista de mesaje a noului nick (aceasta poate cauza umplerea listei de mesaje, caz in care va trebui sa stergeti din mesaje,pentru a putea receptiona altele). O data ce linkul este stabilit, nickul va fi transformat in copia perfecta a celuilalt, in sensul ca va copia toate atributele si toate accesele si levelurile celuilalt. Va fi prezent in toate listele de Servicii, exceptind comenzile UNLINK si DROP, comenzi specifice NickServ-ului. De exemplu, puteti folosi acest nick pentru a citi acelasi set de „memo” (iar memo-urile celuilalt nick vin in aceeasi lista). Daca va identificati pentru un nick, automat veti fi identificat si pentru celalalt, cu care acesta este linkat.Daca celalalt nick este pe lista de accese a unui canal, atunci ambele nickuri vor beneficia de aceleasi privilegii. Pentru a putea folosi aceasta comanda, trebuie sa va identificati pentru nickul pe care il folositi (folosind IDENTIFY comanda), iar apoi trebuie sa dati o parola pentru nickul pe care doriti sa il linkati.

Comanda SET:
Sintaxa: /msg nickserv SET optiune parametri
Seteaza diferite optiuni pentru un nick. Aceste optiuni pot fi ON sau OFF:
PASSWORD Seteaza parola pentru nick
LANGUAGE Seteaza limba in care Serviciile sa va relateze despre serviciul MEMO
URL Asociaza un URL nickului dvs.
EMAIL Asociaza o adresa de E-mail nickului dvs.
KILL Schimba optiunea de kill (optiunea de kill in cazul in care cineva va foloseste nickul, si doriti sa ii dati kill prin GHOST) ON sau OFF.
SECURE Schimba optiunea de securitate ON sau OFF
PRIVATE Previne aparitia nickului dvs. la o eventuala comanda /msg NickServ LIST
HIDE Ascunde informatii despre nick
Pentru a putea folosi aceste comenzi, in primul rind trebuie sa va identificati.

Comanda RELEASE:
Sintaxa: /msg nickserv RELEASE nick [parola]
Ii indica NickServ-ului sa scoata si sa opreasca nickul dvs. (lucru cauzat de protectia automata la kill sau folosirea comenzii RECOVER. Aceasta setare este facuta „by default” sa retina nickul 1 minut inainte de a-l putea folosi; aceasta comanda executa eliberarea imediata a acestuia.Pentru a putea folosi comanda RELEASE pentru un nick, adresa dvs. din lista ce apare la /WHOIS trebuie sa fie identica cu cea care o are nickul pe lista de acces, sau trebuie sa stiti parola exacta.

Comanda DROP:
Sintaxa: /msg nickserv DROP
Va scoate nickul dvs. (inregistrat) din baza de date a NickServ-ului. Un nick la care s-a renuntat este liber de a fi inregistrat de orice alt user. Pentru a putea folosi aceasta comanda, in primul rind trebuie sa va identificati.

Comanda UNLINK:
Sintaxa: /msg nickserv UNLINK [nick pass]
Sterge un link dintre 2 nickuri. Atunci cind linkul este sters, toate flag-urile si accesele nickului precedent (la care s-a facut link-ul) sint copiate inapoi si pot fi schimbate independent de nickul care a fost linkat ulterior. Notice-urile „Memo” nu sint copiate; toate aceste notice-uri vor ramine in memoria nick-ului la care s-a facut linkul. Oferind un nick si o parola, puteti de-linka un nick inainte de a face acest lucru folosindu-va de nickul pe care doriti sa il delinkati de orice alte nickuri linkate ulterior.

Comanda GHOST:
Sintaxa: /msg nickserv GHOST nick [parola]
Determina un „ghost” care se afla pe IRC sa paraseasca serverul. Acest „ghost” este o imagine pe care o are serverul, not actually connected, o conexiune „virtuala”, cauzata de faptul ca ati avut conexiunea intrerupta momentan, sau din alte motive, lucru care determina nickul dvs. sa ramina conectat, dar neutilizabil. Pentru a putea folosi comanda GHOST pentru un nick, adresa dvs. din lista ce apare la /WHOIS trebuie sa fie identica cu cea care o are nickul pe lista de acces, sau trebuie sa stiti parola exacta.

Comanda INFO:
Sintaxa: /msg nickserv INFO nick [ALL]
Arata informatii despre nickul specificat, cum ar fi: cine este proprietarul nickul, cind a fost vazut ultima oara pe iRC si de la ce adresa, precum si optiunile nickului. Daca sunteti identificat ca fiind proprietarul nickului despre care cereti informatii, si este specificata optiunea ALL, veti putea beneficia de absolut toate datele referitoare la nickul respectiv.

Comanda LIST:
Sintaxa: /msg nickserv LIST host
Listeaza toate nickurile inregistrate care se potrivesc cu hostul cerut, in formatul nick!user@host. Nickurile care au setata optiunea PRIVATE nu vor fi aratate.

Comanda STATUS:
Sintaxa: /msg nickserv STATUS nick
Vi se ofera o anumita informatie despre nickul respectiv. Raspunsul este de urmatoarea forma:
nickname status-cod
unde nickul este cel specificat in comanda, iar status-cod este unul din urmatoarele:
0 – userul nu este on-line sau nickul nu este inregistrat
1 – userul nu este recunoscut ca fiind proprietarul nickul respectiv (identificat prin /msg nickserv identify parola)
2 – userul este recunoscut ca fiind proprietarul nickului respectiv gratie hostului sau, prezent in lista de acces a nickului respectiv
3 – userul este recunoscut ca fiind proprietarul nickului respectiv, fiind identificat prin parola (/msg nickserv identify parola).Folosind aceasta comanda, puteti afla informatii de pina la 16 nickuri. Celelalte vor fi ignorate de sistem. Nu este generat nici un mesaj de eroare daca nu este specificat un nick.

Comanda PASSWORD:
Sintaxa: /msg nickserv SET PASSWORD parola-noua
Puteti schimba parola actuala a nickului, dupa ce va identificati ca fiind proprietarul sau (/msg nickserv identify parola).

Comanda LANGUAGE:
Sintaxa: SET LANGUAGE cod
Schimba limba pe care o folosesc Serviciile cind va trimit un anumit mesaj (de exemplu, cind va raspund la o comanda pe care le-ati trimis-o). Codul trebuie ales din urmatoarele:
1) Engleza
2) Italiana
3) $BF|K8l!J(BJIS$B%3!&lt;%I!K(B (Japoneza / codata prin metoda JIS)
4) AüËܸi!EEUCY3!1YÉ!Ë (Japoneza / codata prin metoda EUC)
5) .ú.{OeiSJISfR[fhj (Japoneza / codata prin metoda SJIS)
6) Portugheza
7) Spaniola
8) Turca

Comanda URL:
Sintaxa: /msg nickserv SET URL url
Asociaza un URL cu nickul dvs. Acest URL va fi afisat ori de cite ori cineva va cere informatii despre nickul dvs., folosind comanda INFO.

Comanda EMAIL:
Sintaxa: /msg nickserv SET EMAIL e-mail
Ii asociaza nickului dvs. adresa de email specificata. Aceasta adresa va aparea ori de cite ori cineva va cere informatii despre nickul dvs.

Comanda KILL:
Sintaxa: /msg nickserv SET KILL {ON | QUICK | IMMED | OFF}
Schimba optiunea de „protected kill” ON sau OFF. Cind protectia are activata optiunea ON, atunci cind orice alt user care incearca sa va foloseasca nickul, in afara dvs., va avea 1 minut la dispozitie sa isi schimbe nickul, sau sa ofere parola corecta pentru el, timp dupa care, in cazul in care nu isi schimba nickul sau nu ofera parola corecta, va fi automat scos de pe Irc de catre NickServ. Daca aveti selectata optiunea QUICK, in loc de un minut, userul va avea la dispozitie numai 20 de secunde. Daca selectati opiunea IMMED, userul va fi eliminat instantaneu, fara sa fie avertizat, in prealabil; va rugam sa nu folositi aceasta comanda decit atunci cind considerati ABSOLUT necesara folosirea ei.

Comanda SECURE:
Sintaxa: /msg nickserv SET SECURE {ON | OFF}
Aceasta comanda ii indica NickServului ca trebuie sa activeze optiunile de securitate ON sau OFF pentru nickul dvs. Cind optiunea este SETATA, va trebuie sa introduceti parola nickului pentru a fi recunoscut ca fiind proprietar al acesuia, chiar daca hostul dvs. se afla pe lista de acces a nickului. In orice caz, daca sinteti pe lista de acces, NickServ-ul nu va va elimina de pe Irc exceptind cazul in care nu s-a folosit optiunea „kill”.

Comanda PRIVATE:
Sintaxa: /msg nickserv SET PRIVATE {ON | OFF}
Ii indica NickServ-ului sa seteze optiunea de PRIVATE on or off pentru nickul dvs. Cind aceasta optiune este setata, nickul dvs nu va apare in lista oferita de nickserv la o eventuala comanda /msg NickServ LIST. (Oricum, daca cineva va stie nickul, poate obtine aceasta informatie (daca sinteti on-line sau nu), folosind comanda INFO.)

Comanda HIDE:
Sintaxa: /msg nickserv SET HIDE {EMAIL | USERMASK | QUIT} {ON | OFF}
Previne afisarea de date despre nickul dvs. atunci cind cineva foloseste comanda NickServ INFO pentrul nickul dvs. Va puteti ascunde adresa de email (EMAIL), ultima oara cind ati fost vazut si de la ce adresa ati fost conectat [user@host] (USERMASK), precum si mesajul de quit pe care l-ati avut (QUIT). Al doilea grup de parametri indica daca aceste optiuni sa fie setate ON (informatiile sa fie aratate) sau OFF (sa nu indice nici o informatie).

Author: admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *