Comenzi ChanServ, ChanServ Commands

Comenzi ChanServ, ChanServ Commands, ChanServ, Comenzi Chat

Comenzi ChanServ, ChanServ Commands

Comenzi ChanServ, ChanServ Commands, ChanServ, Comenzi Chat, Comenzi IRC, Comenzi Unreal, Commands Chanserv, Cum sa inregistrezi un canal, cum sa setezi un canal, Chat din Romania, Chat Online Romanesc,

Comenzi ChanServ, ChanServ Commands, ChanServ, Comenzi Chat

Te-ai indragostit de chat-ul nostru (nu e un lucru incredibil deoarece ne putem lauda cu cea mai mare comunitate de Chat din Romania, cu cel mai tare chat online romanesc) si vrei sa-ti creezi si tu o camera de Chat (canal) dar nu stii de unde sa incepi? O sa gasesti mai jos toate comenzile legate de chanserv, cum sa inregistrezi un canal, cum sa setezi un canal si multe alte trucuri.

 

Comenzi ChanServ, ChanServ Commands, ChanServ, Comenzi Chat

REGISTER Inregistreaza un canal.
IDENTIFY Va identifica pe dvs. cu parola.
SET Seteaza optiunile canalului.
ACCESS Modifica lista userilor care au acces la ChanServ.
LEVELS Redefineste lista de accese a unui canal.
AKICK Mentine lista de autokick-uri.
DROP Renuntati la inregistrarea unui canal.
* Alte comenzi: INFO, LIST, INVITE, OP, DEOP, UNBAN, CLEAR ATENTIE! In cazul in care un canal nu este folosit timp de 14 zile (aceasta presupunind ca nici un user cu acces nu intra in canalul respectiv in aceasta perioada), inregistrarea va fi automat anulata.

 

Comanda REGISTER:
Sintaxa: /msg chanserv REGISTER #canal parola descriere
Inregistreaza un canal in baza de date a ChanServ-ului. Pentru a putea folosi aceasta comanda, trebuie, in primul rind, sa fiti operator pe canalul pe care doriti sa il inregistrati. Parola este folosita impreuna cu comanda IDENTIFY, lucru care va va permite sa efectuati schimbari ulterioare in canal. Ultimul parametru, care trebuie inclus, este descrierea generala a canalului.Atunci cind inregistrati un canal, sinteti automat inregistrat ca „founder” al acestui canal.Founder-ul unui canal are posibilitatea de a schimba toate setarile pentru canalul respectiv;ChanServ-ul va acorda automat founder-ului privilegii de operator de canal atunci cind acesta intra in canalul respectiv. Pentru alte informatii, a se vedea comanda ACCESS.

Comanda IDENTIFY:
Sintaxa: /msg chanserv IDENTIFY #canal parola
In momentul in care executati aceasta comanda, sinteti identificat la Chanserv drept founderul acelui canal. Multe comenzi pentru Chanserv necesita identificarea de mai sus pentru a putea fi executate. Totodata, parola trebuie sa fie identica cu cea care a fost folosita la inregistrarea canalului.

Comanda SET:
Sintaxa: /msg chanserv SET #canal optiuni parametri
Aceasta comanda ii permite founder-ului unui canal sa seteze diferite optiuni sau sa schimbe anumite informatii. Founder-ul trebuie sa foloseasca comanda IDENTIFY inainte de a folosi comanda SET.
Optiuni ale comenzii SET:
FOUNDER Seteaza founder-ul canalului respectiv
SUCCESSOR Seteaza un succesor pentru canalul respectiv
PASSWORD Seteaza parola canalului
DESC Seteaza o descriere a canalului
URL Ii asociaza un URL canalului
EMAIL Ii asociaza canalului o adresa de E-mail.
ENTRYMSG Seteaza un mesaj care le apare userilor in momentul in care acestia intra pe canalul respectiv.
TOPIC Seteaza topicul canalului.
KEEPTOPIC Mentine topicul atunci cind pe canal nu se afla nici un user.
TOPICLOCK Topicul poate fi schimbat NUMAI cu comanda SET TOPIC.
MLOCK Seteaza modul „lock” on sau off
PRIVATE Ascunde canalul, astfel incit la comanda LIST numele acestuia sa nu
apara in lista canalelor de pe server(e).
RESTRICTED Restringe accesul userilor pe canal
SECURE Activeaza optiunile de securitate maxima ale ChanServ-ului.
SECUREOPS Seteaza un control strict al celor care se opeaza (nu se poate acorda +o celor care nu sint trecuti in lista de accese a Chanserv-ului)
LEAVEOPS Nu se pot de-opa userii, exceptind cazul cind se foloseste comanda DEOP.
OPNOTICE Se trimit notice-uri in momentul in care sint folosite comenzile OP/DEOP.

Comanda ACCESS:
Sintaxa : /msg chanserv ACCESS #canal ADD nick level
ACCESS #canal DEL {nick | entry-num | list}
ACCESS #canal LIST [mask | list]
Mentine lista de accese pentru un canal. Lista de accese mentioneza ce useri au permisiunea sa fie +o sau au acces la comenzile ChanServ-ului, pe acel canal.Level-ul diferit va da diverse posibilitati si optiuni de acces pe un canal si la ChanServ. Comanda /msg ChanServ HELP ACCESS LEVELS va poate oferi pentru mai multe informatii. Orice nick ce nu se afla pe pe lista de acces are level 0.Comanda ACCESS ADD adauga nickuri in lista de accese, cu un level dorit de cel care da acces; daca nickul respectiv (caruia i se da acces)este deja prezent pe lista, level-ul sau este schimbat cu level-ul specificat in comanda.Level-ul specificat trebuie sa fie mai mic decit al celui care acorda acces, iar daca nick-ul este deja pe lista de accese,level-ul care se acorda trebuie sa fie mai mic decit al celui care da acces.Comanda ACCESS DEL sterge din lista de accese un nick, care se specifica.Daca este specificat un numar din lista, acel numar este sters din lista. (Vedeti exemplul LIST de mai sus.)Comanda ACCESS LIST arata lista acceselor de pe o camera.Daca este specificat si un mask, numai acele nickuri cu mask-ul respectiv vor fi listate.Daca se specifica si un anumit numar, numai nickurile care se afla in lista la numerele respective vor fi listate; de exemplu: /msg chanserv ACCESS #canal LIST 2-5,7-9 Listeaza pe cei care sint in lista de acces de la nr. 2 la nr. 5 si de la nr. 7 la nr. 9

Comanda LEVELS:
Sintaxa: /msg chanserv LEVELS #canal SET type level
LEVELS #canal {DIS | DISABLE} type
LEVELS #canal LIST
LEVELS #canal RESET
Comanda LEVELS permite controlul level-urilor folosite pentru acel canal. Folosind aceasta comanda, puteti defini lista de accese ceruta pentru cele mai multe comenzi ale ChanServului.(Comenzile SET FOUNDER and SET PASSWORD, la fel ca si aceasta comanda, nu pot fi executate decit de foundr-ul unui canal.)Comanda LEVELS SET permite ca lista de accese (levele, totodata) sa fie schimbata, pentru a avea acces la o o functie sau un grup de functii.Comanda LEVELS DISABLE (sau DIS, mai pe scurt) dezactiveaza tot ce este legat de levels (automatic features) si blocheaza accesul la functiile unui canal (numai founderul poate avea acces la aceste functii).Comanda LEVELS LIST arata levelurile cerute pentru a putea executa o functie sau un grup de functii.Comanda LEVELS RESET reseteaza nivelurile la modul „default” al unui canal nou creat.Pentru o lista a avantajelor si a functiilor ce pot fi setate, folositi comanda HELP LEVELS DESC.

Comanda AKICK:
Sintaxa: /msg chanserv AKICK #canal ADD mask [motiv]
AKICK #canal DEL mask
AKICK #canal LIST [mask]
AKICK #canal ENFORCE Mentine lista de AutoKick-uri list valabila pentru un canal. Daca un user care se afla pe lista de AutoKick-uri incearca sa intre in acel canal, ChanServ-ul il va bana si ii va da kick.Comanda AKICK ADD adaugata unui nick sau unui host va introduce nickul respectiv pe lista de AutoKick-uri.Daca un motiv a fost adaugat in momentul adaugarii acelui user pe lista, acel motiv va aparea atunci cind userul respectiv va primi kick; daca nu este adaugat nici un motiv, mesajul „by default” este „You have been banned from the channel”.Comanda AKICK DEL sterge un nick sau un host de pe lista cu AutoKick-uri.In nici un caz nu poate ridica un ban pus prin AutoKick. Banurile vor trebui scoase de un operator.Comanda AKICK LIST arata lista de AutoKick-uri, sau, numai acele AutoKick-uri care au acelasi host cu cel cautat.Comanda AKICK ENFORCE determina ChanServ-ul sa dea AKICK tuturor acelor useri care au hostul specificat in comanda AKICK.

Comanda DROP:
Sintaxa: /msg chanserv DROP #canal
Se renunta la un canal deja inregistrat. Poate fi folosita doar de un founder de canal, care trebuie sa fi folosit in prelabil comanda IDENTIFY.

Comanda INFO:
Sintaxa: /msg chanserv INFO #canal [ALL]
Listeaza informatii despre canalul dorit, inclusiv numele founder-ului, data inregistrarii, descriere, si mode lock, daca exista vreunul. Daca sinteti identificat ca founder al canalului, va vor fi afisate TOATE informatiile referitoare la acel canal, plus mesajul care le apare tuturor userilor cind cind intra in canalul respectiv, precum si succesorul.

Comanda LIST:
Sintaxa: LIST
Afiseaza o lista cu toate canalele existente pe server in momentul in care se da comanda, exceptindu-le pe cele care au setate optiunea PRIVATE.

Comanda INVITE:
Sintaxa: INVITE #canal
Folosind aceasta comanda, ChanServ-ul va invita in canalul specificat. Aceasta comanda este accesibila numai pentru canalele unde aveti acces mai mare decit 0.

Comanda OP:
Sintaxa: /msg chanserv OP #canal nick
Seteaza modul +o(opeaza) pentru nickul selectat, pe un canal.

Comanda DEOP:
Sintaxa: /msg chanserv DEOP #canal nick
Seteaza modul -o(deopeaza) pentru nickul selectat, pe un canal.

Comanda UNBAN:
Sintaxa: /msg chanserv UNBAN #canal
Aceasta comanda ii indica ChanServ-ului sa scoata banurile de pe un anumit canal. Pentru a-i putea da Chanserv-ului aceasta comanda, accesul dvs. trebuie sa fie mai mare de 0.

Comanda CLEAR:
Sintaxa : CLEAR #canal x
Aceasta comanda ii indica ChanServ-ului sa scoata anumite moduri sau setari ale canalului. x poate avea urmatoarele valori:
MODES Scoate toate modurile existente pe un canal (i.e. aceastea pot fi i,k,l,m,n,p,s,t).
BANS Scoate toata banurile de pe canal.
OPS Scoate modul +o de la toti operatorii de canal.
VOICES Scoate modul +v de la toti cei care au acest mod setat.
USERS Scoate (prin kick-uri) toti userii de pe un canal.
Accesul dvs. trebuie sa fie minim 10 pentru a putea folosi aceasta comanda.

Comanda FOUNDER:
Sintaxa: /msg chanserv SET #canal FOUNDER nick
Schimba founderul unui canal. Noul nick trebuie sa fie inregistrat. Aceasta comanda poate fi folosita doar de actualul founder al canalului.

Comanda SUCCESOR:
Sintaxa: /msg chanserv SET #canal SUCCESSOR nick
Schimba succesorul unui canal. Daca nickul founder-ului expira, sau i se da „drop” atit timp cit canalul este inca inregistrat, succesorul va deveni noul founder al canalului. Oricum, daca succesorul are deja prea multe inregistrate (1), the canalul va fi automat deinregistrat, daca succesorul nu a fost desemnat.Noul nick (cel al succesorului) trebuie sa fie unul inregistrat.

Comanda PASSWORD:
Sintaxa: /msg chanserv SET #canal PASSWORD parola
Seteaza parola folosita pentru identificarea founderului unui canal.

Comanda DESC:
Sintaxa: /msg chanserv SET #canal DESC descriere
Seteaza descrierea unui canal, descriere ce apare in dreptul canalului respectiv in momentul in care se efectueaza comanda LIST sau INFO.

Comanda URL:
Sintaxa: /msg chanserv SET #canal URL [adresa]
Aceasta comanda ii asociaza unui canal un URL. Acest URL va fi afisat in orice moment in care cineva va cere informatii despre acel canal folosind comanda INFO. Daca nici un URL nu este specificat, aceasta comanda sterge orice URL specificat pentru acel canal.

Comanda EMAIL:
Sintaxa: /msg chanserv SET #canal EMAIL [adresa]
Aceasta comanda ii asociaza unui canal o adresa de E-mail. Adresa va fi afisata in orice moment in care cineva va cere informatii despre acel canal, folosind comanda INFO. Daca nu este specificata nici o adresa de E-mail, aceasta comanda sterge orice adresa de E-mail specificata pentru acel canal.

Comanda ENTRYMSG:
Sintaxa: /msg chanserv SET #canal ENTRYMSG [mesaj]
Seteaza mesajul ce le va fi trimis tuturor userilor cind intra intr-un canal, sub forma de „notice”. Daca nu este specificat nici un mesaj, userii nu vor receptiona nici un „notice” cind vor intra in acel canal.

Comanda TOPIC:
Sintaxa: /msg chanserv SET #canal TOPIC text
Aceasta comanda ii indica ChanServ-ului sa seteze topicul unui canal. Totodata, aceasta comanda este extrem de folositoare in asociere cu comanda SET TOPICLOCK.

Comanda KEEPTOPIC:
Sintaxa: /msg chanserv SET #canal KEEPTOPIC {ON | OFF}
Aceasta comanda seteaza modul „lock” sau „unlock” pentru un topic, pe un canal specificat. Daca este setata optiunea pentru retinerea topicului, acesta va fi retinut de ChanServ de fiecare data cind ultimul user paraseste canalul, si va fi retinuta pentru urmatoarea data cind se creeaza un canal cu acelasi nume.

Comanda TOPICLOCK:
Sintaxa: /msg chanserv SET #canal TOPICLOCK {ON | OFF}
Seteaza optiunea „lock” sau „unlock” pentru un topic, pe un canal. Atunci cind topicul este setat „locked”, ChanServ-ul nu va permite ca topicul sa fie schimbat, exceptind cazul cind se foloseste comanda SET TOPIC.

Comanda MLOCK:
Sintaxa: /msg chanserv SET #canal MLOCK modes
Seteaza anumite moduri, ce sint specificate, lock sau unlock. ChanServ-ul va permite sa definiti anumite moduri pentru a fi intotdeauna on (sau off). Aceste moduri, ce pot fi setate pe modul „on” (sau locked) sint i, k, l, m, n, p, s, and t. Fiecare din aceste moduri poate fi setat „locked on”, „locked off”, sau „not locked”. Aceasta comanda se foloseste exact ca si comanda /MODE command; in acest fel, modurile urmate de „+” sunt setate „locked on”, iar modurile urmate de „-” sint setate „locked off”. ATENTIE: Daca setati anumite moduri, precum in al doilea exemplu de mai jos, trebuie, de asemenea, sa folositi optiunea RESTRICTED pentru canal; in caz contrat, oricine prezent in canal in momentul in care setati acest mod va putea vedea codul setat pentru modul „k”! Exemple:
/msg chanserv SET #canal MLOCK +nt-iklps
Modurile n si t sunt „on”, iar modurile i, k, l, p, si s sint „off”. Modul m este lasat la libera alegere, sa fie „on” sau „off”.
/msg chanserv SET #canal MLOCK +knst-ilmp codul-meu
Modurile k, n, s, si t sint „on”, iar modurile i, l, m, si p sint „off”. Totodata, codul canalului (key) este „codul-meu”.
/msg chanserv SET #canal MLOCK +
Scoate toate modurile setate de pe o camera; toate modurile unui canal pot fi „on” sau „off”.

Comanda RESTRICTED:
Sintaxa: /msg chanserv SET #canal RESTRICTED {ON | OFF}
Seteaza optiunea „acces restrins” pentru un canal. Cind acest acces este setat, userii care,in mod normal nu ar trebui sa aiba privilegiul de a fi moderatori (userii cu acces negativ sau, cind optiunea „secure ops” este setata, userii care nu se afla pe lista de accese) vor primi kick si ban.

Comanda SECURE:
Sintaxa: /msg chanserv SET #canal SECURE {ON | OFF}
Seteaza sau dezactiveaza optiunile de securitate ale ChanServ-ului pentru un canal. Atunci cind optiunea SECURE este setata, numai userii care au nicuri inregistrare si sunt identificati la Nickserv vor avea acces pe canal, acest lucru fiind posibil prin prezenta lor pe lista de acces.

Comanda SECUREOPS:
Sintaxa: /msg chanserv SET #canal SECUREOPS {ON | OFF}
Seteaza sau dezactiveaza optiunea „secure ops” pentru un canal. Atunci cind aceasta optiune este setata, cei care nu se afla pe lista de useri nu vor putea sa fie moderatori de canal (ChanServ-ul nu va permite ca un moderator sa seteze modul +o pentru acesti useri).

Comanda LEAVEOPS:
Sintaxa: /msg chanserv SET #canal LEAVEOPS {ON | OFF}
Seteaza sau dezactiveaza aceasr optiune pentru un canal. Cind este setata, ChanServ-ul nu va de-opa un user in acel canal, in afara de cazul cind se va folosi comanda DEOP.

Comanda OPNOTICE:
Sintaxa: /msg chanserv SET #canal OPNOTICE {ON | OFF}
Seteaza sau dezactiveaza optiunea de a trimite notice-uri moderatorilor unui canal, ori de cite ori este folosita comanda „OP” sau „DEOP” de catre cei care au acces minim 5 la ChanServ.

Author: admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *