Chat din Timisoara

Chat Timisoara, Chat Online Timisoara, Chat cu fete

Chat Timisoara, intalniri online cu fete si baieti din Timisoara

Chat Timisoara, Chat Online Timisoara, Chat cu fete si baieti din Timisoara, Întâlneste Barbati si Femei din Timisoara, România. Intra pe chat, fa-ti prieteni si iesi la întâlniri în Timisoara!

Timisoara (în germana Temeswar alternativ Temeschburg, în maghiara Temesvár, în trad. „cetatea de pe Timis”) este resedinta si cel mai mare oras al judetului Timis, Banat, România. Numele localitatii vine de la râul Timis, numit de romani
în antichitate Tibisis sau Tibiscus. Are o populatie de 336.089 de locuitori. Împreuna cu zonele rezidentiale din jur, populatia se situeaza in jurul cifrei de 400.000 locuitori.

Timisoara este situata în sud-estul câmpiei Tisei, în zona de divagare a râurilor Timis si Bega. Apele celor doua râuri au format aici un tinut foarte mlastinos si frecvent inundat. Timisoara însa s-a dezvoltat într-unul din putinele locuri pe unde se puteau trece mlastinile.

Timisoara mica Viena a Romaniei

Timisoara este unul dintre cele mai vechi orase din Romania, centru cultural si punte intre Romania si tarile din Vest.
De la Piata Victoriei la Catedrala Ortodoxa, trecand prin Parcul Trandafirilor sau Gradina Zoologica, Timisoara este, fara indoiala, unul dintre orasele punct de atractie pentru turisti.

Timişoara are privilegiul unic în Europa de avea trei teatre de stat în trei limbi : Teatrul Naţional Mihai Eminescu, Teatrul German de Stat si Teatrul Maghiar de Stat Csiky Gergely, instituţii care oferă spectacole în română, germană şi maghiară. Toate aceste teatre sunt găzduite de aceeaşi veche şi impozantă clădire în care îşi are sediul şi o altă instituţie de prestigiu, Opera Română.

Anual are loc cel mai frumos Festival al berii din tara cu concerte de neuitat. Incepand cu anul acesta acesta, festivalul are si tematica, pe fiecare zi in parte.

 

Extinde
chat pe toata pagina

Author: roz

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *