Litoralul romanesc

Litoralul romanesc

Vine vara, deci la mare!

Litoralul reprezinta o zona de lupta intre uscat si apa, cand vie, brutala si cu efecte vizibile, cand lenta, aproape insensibila, dar permanenta, staruitoare, dimensiunile variind vizibil in timp si spatiu.

mare

Nu exista locuri mai frumoase si mai bine oranduite ca cele care alcatuiesc pamantul Romaniei.

Litoralul se numara printre regiunile cele mai spectaculoase ale tarii noastre, oferind peisaje uimitoare. Cu o lungime totala de 245 de kilometri, litoralul romanesc se intinde din nord, de la granita cu Ucraina, pana in sud, la granita cu Bulgaria, delimitand estul Dobrogei de apele Marii Negre. Pe mai mult de jumatate din intinderea sa (163 km), din extremitatea nordica pana aproape de Navodari, litoralul romanesc este dominat de Delta Dunarii si lacurile de coasta. Incepand din zona Capului Midia (Navodari) si pana la Vama Veche (granita cu Bulgaria), plajele cu nisip fin stapanesc litoralul romanesc. Aceasta portiune de litoral se intinde pe o distanta de 82 de kilometri si reprezinta zona cea mai frecventata de turisti.

De-alungul celor cateva sute de mii de kilometri de litoral sunt amenajate sute de statiuni principale, la care se adauga si altele secundare, care pot satisface orice pretentie a oricarui tip de turist. Cazare se poate face incepand de la cort, bungalow sau cabanuta, pana la hotelurile de cinci stele plus sau resorturi se lux. Mancarea este specifica in functie de zona, insa in fiecare loc exista si restaurante care servesc mancaruri comune. Toate statiunile principale sunt amenajate cu locuri destinate pasionatilor de sporturi atat pe uscat, cat si in apa, parcuri pentru iubitorii de adrenalina, locuri pentru pasionatii de explorat obiective turistice, zone pentru familii cu copii, dar si cluburi pentru tineri si locuri pentru iubitorii de viata de noapte.

Turistii sunt diferiti, iar ideile lor de vacanta pot varia in functie de foarte multe lucruri, pornind de la varsta si buget, pana la nevoi speciale si gusturi. Indiferent de categoriile dupa care iti alegi vacanta, ca te consideri un anumit fel de turist sau nu, ca iti cauti o vacanta speciala, litoralul Marii Negre are ceva de oferit pentru tine chiar in Romania.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *